maanantai 18. elokuuta 2014

Kaikki valmiina lähtöön....hope so!

Heips kaikille pitkästä aikaa!

H-hetki lähestyy ja nyt on kaikki mahdollinen ja mahdoton sitten reissua ajatellen tehty. Koska minua on pyydetty kirjoittamaan ihan näistä käytännönkin asioista, mitä kaikkea olen reissuni eteen tehnyt ja niistä pulittanut, niin tässä se stoori nyt tulee. 

Rokotukset:
Twinrix 3 x 52€
Japanin aivokuume 2 x n. 130€ (viimeinen piikki otettava vasta vuoden päästä 130€)
Keltakuume n. 40€
Malarian estolääke Malarone 4,15€/pilleri/pv ja laskeskelin tuossa, että mä tarvisin tuota lääkettä ainakin noin reilulle 100 päivälle, luultavasti jopa kauemmaksikin aikaa. Resepti olemassa mutta en ole lääkettä vielä hakenut, osan ostan täältä ja loput sitten reissusta (toivotaan etteivät siellä "jossain" ihan kuseta ja myy jotain "elämä on ihanaa"-pillereitä mulle!!! Ja toivotaan myös, että tuota kyseistä lääkettä sitten kanssa saa tuolta Aasian suunnalta....googletettaessa näytti pikkasen huonolta...damn!!)
Jäykkäkouristus-, polio-, MPR- ja muut perusrokotteet ja tehosteet työpaikkani terkkuasema pisti ilmatteeksi, koska kuuluu kansalliseen rokotusohjelmaan ja koska niidenkin voimassaoloaika alkoi kohdallani olla jo loppusuoralla. Ja nämä kaikki rokotukset on mainittuna keltaisessa kansainvälisessä rokotuskortissa, josta myös se virallinen keltakuumeleima löytyy.   

Vakuutukset:
Koska olen Pohjolan asiakas niin luontevinta oli ottaa vakuutus heidän kauttaan eli Eurooppalainen matkavakuutus on nyt sitten voimassa 3.7.2015 saakka hintaan about 360€ ja sisältää riskialuelaajennuksen Kingstonin osalta ihan just in case. Olemassa olevaa matkatavaravakuutustani hieman korotettiin, mutta ei paljoa ja nyt se kustantaa tuollaiset 42€. Ja oli niiiiin ihana vakuutus-/pankkinainen mulla, ettei paremmasta väliä! Selitti asiat niin, että ymmärsin aivan kaiken...tais olla eka kerta vakuutusasioiden kohdalla (blondi mikä blondi :D). Extremelajeja jätin suosiosta pois, koska ne taas olisivat nostaneet tuota vakuutuksen hintaa, toki surffausta saan halutessani kyllä harrastella...saas nähdä uskallanko?!? 

Sekalaista:
Auton "huoltajuus" meni vuodeksi tyttäreni Janinan nimiin ja sen kävin tekemässä katsastuskonttorilla, kustansi 10,50€ ja postitkin on nyt käännetty Janinalle, about 25€ vuosi. Myös kansainvälisen ajokortin hankin, hinta 36€. Passikuvia varmuuden vuoksi yksi satsi (6 kpl), hinta 20€. Ulkomailla toimivan Super Prepaidin ostin DNA:lta mutta yllätys yllätys, vanha luurini ei pelittänytkään joten ei kun uuden ostoon....Nokia 301 hinta 63€. Egyptin puuvillasta tehty matkalakana n. 40€, permetriinillä käsitelty hyttysverkko 1-2 hengelle (hehee löyty tällainenkin eikä vaan single tai double-versio) n.40€ ja sitten kaikki muu sälä (shampoot, pesuaineet, ripustettava toilettilaukku, lukot, adapteri, linkkari, hyttysmyrkkyä, uusi pikkuinen kameralaukku, läppärin suojus, piilareita 100 eurolla ja vaikka mitä muuta) tähän päälle about parin sadan euron arvosta. Parit antibiootit on jo onneksi olemassa edellisen reissun jäljiltä joten niihin ei enää tarvi satsata, vaikka niitähän tuolta reissun päältä saa hyvin helposti. Ja ai niin, kämpänkin laitoin tässä vielä viime hetkillä vuokralle johtuen siitä syystä, että nuorempi tyttäreni Janet lähtee SAMANA PÄIVÄNÄ KUIN MÄ ja melkein samoilla kellonlyömillä au pairiksi Ranskaan!!! Way to go Janet!! Eli tiedossa mulle hiukkasen helpotusta budjettia ajatellen, jessss!!! Ja siis mun asioista, kuin myös Julle-kissasta (heheee Nico kiittää :))) tänne kotiin jää huolehtimaan Janina (palkkioksi saa mun ja Janetin vaate- ja kenkävaraston käyttöönsä niin ja tietty tuon mun auton). Iso kiitos näille kahdelle ihanaiselle jo etukäteen <3.


Kaikkea mahdollista mutta tarpeellista "sälää"
Tässä hieman reissuvaatetusta - josta tosin jo osa karsittu pois :)
Rinkkaan pakattiin tavaroita aina 12 kilon edestä:
- 4 kpl shortseja
- 2 kpl t-paitoja
- 4 kpl toppeja
- 1 kpl pitkähihainen paita
- yhdet puolipitkät lökärihippihousut
- yhdet farkut, jotka tulee päälle lähtiessä
- 4 kpl mekkoja (on pitkää, lyhyttä ja vähän siistimpää)
- muutamat alkkarit (ja mukana myös luksusta eli ihanaakin ihanammat Victoria's Secretit), parit sukat ja tietysti yhdet VILLASUKAT, jotka kulkee mukana pikkurepussa
- urheilurintsikat
- hygeniatarvikkeet + lääkkeitä, laastareita, käsidesiä, nessuja ym..
- jeesusteippiä
- matkalakana
- hyttysverkko
- otsalamppu
- pyyhe
- matkahiustenkuivaaja ja suoristusrauta (joo en lähde näitä ilman mihinkään!)
- kolmet kengät (Niken lenkkarit, Sanukin joogamattomateriaalista valmistetut varvastossut (niin ihanat jaloille, suosittelen!!) ja yhdet vähän nätimmät ja paremmat sandaalit) 
- H2O:n tuulta- ja vettäpitävä takki + fleecetakki
- tuubihuivi + normaalihuivi
- parit biksut 

Uskokaa tai älkää, mutta nuo kaikki painaa vaan sen 12 kiloo ja painavin juttu noista on kyllä tuo jesari!! Kaikki vaatteet on pakattu/rullattu vedenpitäviin vakuumipusseihin, joita sai Tokmannista muutamalla eurolla.
Päälle matkalle laitan siis ne farkut, narutopin, t-paidan, villatakin ja farkkutakin ja jalkaan Converset. Mulla tulee lentokoneessa aina ihan järjettömän kylmä, joten siksi sinne kunnon varustus päälle ja näin ne ei vie tilaa rinkassa :). Ja "päivä"reppuun pakataan tosiaan kamera, läppäri, villasukat, muut särkyvät ja paljon tarvittavat pikkujutut. Ja kaikki vaatteet on sellaisia, joista en pystyisi luopumaan eli tarvittaessa roskiin ja uutta tilalle!

Summa summarun!! Rahaa palanut jo ennen reissua ihan kiitettävästi :). Noh, tämä kaikkihan oli tiedossa mutta seuraavaa kertaa ajatellen, mun ei ihan kaikkea tarvitse sitten alusta alkaen hankkia. :)

Läksiäisiä yhdet takana, toiset tulossa ja sit vielä venetsialaiset pois alta ja meitsi on ready to go eli pari viikkoo ja sit mennään. Mikä hienointa, vimppa iltani Kokkolassa päättyy ilotulitukseen ja jännityksellä odotankin, mitä kundit onkaan taivaalle tällä kertaa loihtineet.

Pikkasen alkaa pulssi jo kohoamaan, vaikka ei tätä vieläkään oikein tajua, että kohta oon jossain toisella puolen maailmaa kaukana rakkaistani ja tutusta turvallisesta ympäristöstäni ja ihan all alone....Mutta olen vakaasti päättänyt olla reissussa se iloinen ja elämää rakastava oma itseni, joka on pikkasen ollut hukassa viime aikoina ja uskon, että sieltä jostain löydän sen Kaijan taas! Ja onnellinen olen siitä, että vaikka reissaankin yksin niin yksinäinen en ole, sillä sinä olet kanssani siellä tätä kautta kuin myös ne monet muut yksin/kaksin tai ryhmässä reissaavat joihin retkelläni törmään!

Seuraava tarina tuleekin sitten kun retki tuntemattomaan on jo alkanut, joten pysy kuulolla! <3




  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti